Pythonkodjunk! Indulás!

Üdv Mindenkinek! Szeretném ezzel a kis bloggal a Python programozási nyelvet népszerűsíteni magyar nyelven, hogy minél több lelkes informatikai affinitású kreatív honfitársamnak segíthessek kifejezésre juttatni önmagát. Fontosnak tartom, hogy magyarul több infó legyen a Pythonról, hiszen hiába a világháló, angolul sokan nem, vagy nagyon kicsit beszélnek, ezért az ilyen önképzés nekik nagy nehézségekbe ütközik.
Alkotni jó, viszont a tanulópénz pl. hobbi asztalosként magas. A számítógép és az internet terjedése révén viszont sok-sok magyar családban elérhető egy gép, amin egy alkotni vágyó ember nyílt forrású és ingyenes programfejlesztési eszközökkel szoftvereket készíthet. Ilyen a Python, PHP, Ruby, Perl és még sorolhatnám.
Hogy miért a Python?
  • multiplatformos - a magyar otthonokban winxp vagy egyre növekvő számban valamelyik Ubuntu linux található (persze sok más linux is). A Python linux, mac és win alatt is tökéletesen működik!
  • könnyen tanulható - szerintem még annak is, aki soha nem programozott
  • gyors - a Python a hasonló típusú nyelvek között is gyorsnak számit
  • magasszintű - nem kell olyasmivel foglalkozni, hogy memóriakezelés, ezzel a programozónak több erőforrása marad magára a program elkészítésére
  • ...
Nem sorolom tovább :)
Ajánlom a pythonkodást linux rendszer használatával, hiszen ezeken rendkívül könnyű telepíteni és futtatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése